Portretul Reginei (Emmanuel Kattan)

IMG_5769Titlu:  Portretul Reginei

Autor: Emmanuel Kattan

Editura: Univers

 Pentru început vreau să mă scuz, deoarece zilele astea nu am mai fost activă. Timpul m-a presat prea mult şi problemele au fost multiple.

 Dacă ar fi să desemnez un roman care să arate perfect toate consecinţele pe care le suportăm după ce facem alegeri, bune sau mai puţin bune, ei bine… acesta ar fi romanul.

 Oare cum ar fi să zăreşti pe străzile Manhattan-ului pe însăşi Elizabeta a II-a? Dacă asta ţi se pare amuzant, ei bine Rick Boisvert crede cu tărie în acest lucru. Deşi este ţinut la distanţă de către prieteni şi colegi din cauza obiceiurilor sale ciudate, Rick este ferm convins că motanul său este reîncarnarea unui aviator francez. Revenind la Elizabeta a II-a, adică doamna McTavish, ei bine… după multe insistenţe, femeia hotărăşte să îi facă jocul bărbatului.

 Dar oare unde va ajunge acest şir infinit de minciuni? Care vor fi urmările întâlnirii lor? Ce vor suporta fiecare dintre ei? Dar, oare, această doamnă McTavish urmăreşte ceva? De ce a acceptat ea să îi facă jocul lui Rick şi oare de ce a acceptat invitaţia la ceai a bărbatului?

 Persoanl mi-a plăcut foarte mult cartea. M-a intrigat şi m-a făcut să îmi pun tot felul de întrebări, o recomand cu căldură, fiind chiar un roman foarte uşor de citit. Mulţumesc Editurii Univers pentru cartea trimisă.

Sinopsis

   „ Doamna se întinde, suspină, închide ochii. Corpul ei nu mai e decât o istorie, o mașinărie familiară, dar străină viitorului. Străină, mai ales, speranțelor care, spre propria‑i uimire, își mai găsesc adăpost în ea. Nu pentru că ar fi gata să se abandoneze unei dorințe noi, ci mai degrabă fiindcă dorința de a exista pentru altul, nevoia fizică de a fi ținută și strânsă în brațe de un bărbat, continuă să trăiască într‑un colț al conștiinței ei, ca o amintire neglijată, ca rochia de seară albastră de culoarea nopții care nu i se mai potrivește și pe care n‑o va mai purta niciodată, dar se încăpățânează să o păstreze în fundul unui dulap, protejată cu grijă de o husă din plastic, pentru orice eventualitate. “ 

 Missimperfect12.

Reclame

Un gând despre „Portretul Reginei (Emmanuel Kattan)

  1. Adrian D. spune:

    Orice opera a lui Emmanuel Kattan merita citita ..:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.