Doamna cu căţelul (Anton Pavlovici Cehov)

IMG_5776 Titlu:  Doamna cu căţelul

 Autor: A. P. Cehov

 Editura: Litera

 Toate poveştile de dragoste încep frumos, aşa se spune, dar nu mereu Universul respectă regulile. Dragostea trece multe bariere, de-a lungul unei vieţi de om, dar uneori trebuie plătit un preţ.

 În dragoste şi în război totul este permis, dar este oare permis să te joci cu fericirea altora? 

 Dmitri Dmitrievich Gurov este un bărbat trecut de prima tinereţe. Are o căsnicie nu chiar fericită, dar din care, ani de zile, s-a eliberat aruncându-se în braţele multor doamne şi domnişoare din Moscova. Pentru a se alva pe o perioadă mai lungă de timp el pleacă în Yalta, acolo unde se refugiază, dar unde o întâlneşte pe Anna Sergeyevna, o fată tânără şi foarte frumoasă, dar care este prinsă într-o căsătorie arajată.

 După o aventura amoroasă din Yalta, cei doi se despart crezând că nu se vor revedea vrodată, dar viitorul este unul schimbător. Întors la Moscova, Dimitri îşi dă seama de un lucru ce îi va schimba total viaţa.
Ce se va întâmpla cu Dimitri şi Anna? Cum vor evolua lucrurile şi oare se înfiripă ceva între ei? Oare de la o simplă aventură adulterină se poate ajunge atât de uşor la o poveste de dragoste?

 Pe această cale vreau să mulţumesc celor de la Editura Litera, pentru acest minunat volum, pe care îl puteţi cumpăra de aici. Tot pe această cale vreau să le mulţumesc şi cititorilor mei 😀 şi să îi anunţ că acest weekend va fi unul puţin cam aglomerat pentru mine, de aceea voi posta ceva mai greu. Capitolul XII din Sfidare va apărea cu siguranţă duminică. Între timp voi face şi un sondaj de opinie ce îl veţi găsi într-un articol viitor.

Sinopsis

 „ Geniul poate să se exprime pe scurt și totuși să cuprindă întreaga plinătate a vieții, în virtutea unui laconism și a unei concizii demne de cea mai profundă admirație […] Faptul că am înțeles mai bine acest lucru ceva mai târziu în viață se datorează în mare parte familiarizării mele crescânde cu arta lui Cehov; căci povestirile sale egalează tot ce este mai bun și mai măreț în literatura europeană. “

(Thomas Mann)

 „ Dacă există un prozator pe care să-l pot numi fără nici o ezitare ”geniu”, acesta este Anton Cehov. Nimeni nu a mai scris ceva asemănător până la el și, odată cu moartea lui, totul s-a schimbat în literatura lumii. Cele treizeci și ceva de povestiri pe care le-a publicat în ultimul deceniu de viață dezvăluie o viziune asupra condiției umane și un mod de a scrie despre ea care sunt încă perfect valabile și prevalente până în ziua de azi. Poate pentru că era medic și, atunci când își scria povestirile majore, știa că are să moară, Cehov a perceput cu acuitate lipsa de continuitate și de sens a vieții, absurditatea și cruzimea ei aleatorie. Comice, laice, libere de orice sentimentalism, refuzând să condamne sau să elogieze, povestirile lui Cehov continuă să exprime un adevăr uman inconfundabil la peste o sută de ani de la apariția lor. […] Toți scriitori adevărați sunt, într-un fel, cehovieni. “ 

 (William Boyd)

 „ Cehov este cel mai subtil și mai delicat analist al relațiilor dintre oameni. “

(Virginia Woolf)

 „ Cehov nu spune nimic nou, dar ceea ce spune îi iese tulburător de simplu, de clar și de convingător și, de aceea, teribil, incontestabil de adevărat. “

(Maksim Gorki)

Missimperfect12.

Reclame

3 gânduri despre „Doamna cu căţelul (Anton Pavlovici Cehov)

  1. Pare o carte bună! ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.