Raucho – Ricardo Güiraldes

img_20161002_101843Titlu: Raucho

Autor: Ricardo Güiraldes 

Editura: Univers

 Atunci când viaţa îţi dă lovituri puternice, cel mai bine e să o înfrunţi cu capul sus, arătându-i că nu îţi este teamă. Însă atunci când viaţa îţi rezervă suprize, este bine să profiţi de tot ce îţi oferă.

Dacă până la o vârstă fragedă Raucho ar fi dat orice să urmeze exemplul familiei sale, trăind la fermă, în mijlocul naturii, odată cu descoperirea lecturii acesta visează să călătorească, să vadă lumea aşa cum şi-o imaginează.
La început, lectura pare pentru Raucho o soluţie pentru plictiseală, însă uşor-uşor, tânărul îşi doreşte să cunoască o nouă lume. Convingându-şi cu greu părinţii să îl lase să plece, acesta se îndreaptă rapid spre Paris, unde lucrurile nu sunt mereu ceea ce par a fi. Ajuns în marea capitală a modei, acesta nu poate lua o decizie. Dorindu-şi să devină un bărbat la modă, apreciat în Paris, acesta se cufundă în vicii ce îi vor umple nopţile albe. Decizia dificilă vine abia atunci când dorul de casă îşi spune cuvântul. Deşi încearcă să înţeleagă ceea ce vrea cu adevărat: să ducă o viaţa liniştită în sânul naturii sau să aibă o viaţă agitată în Oraşul Luminilor, alegerea îi este îngreunată de femeile pe care le cunoaşte şi care într-un fel sau altul îi influenţează vaiţa.

Raucho este, aşadar, un roman ce spune o poveste frumoasă, o poveste clasică şi universală. Frumuseţea vieţii de la 1917 este pusă în prim plan, la fel ca idealurile tinerilor din acea vreme. Un destin întreg este aşezat pe hârtie şi prezentat întregii lumi ca un roman al experienţei.

 Cei interesaţi pot achiziţiona Raucho direct de la Editura Univers sau de la librările partenere. Ţin să mulţumesc încă o dată Editurii pentru minunatul volum.


Sinopsis

 Romanul Raucho istoriseşte povestea tânărului cu acelaşi nume. Raucho creşte în pampas, admirându-i pe gauchos şi năzuind să împărtăşească viaţa lor dură şi pitorească. Este un copil rebel, căruia nu-i place şcoala, dar care descoperă mai târziu plăcerea lecturii şi începe să viseze la Paris, ca toţi tinerii din vremea sa. Fascinaţia este irezistibilă şi în cele din urmă îşi convinge tatăl să-l lase să plece. Raucho are inima împărţită între două pasiuni: pe de o parte îşi doreşte să ducă o viaţă de gaucho în mijlocul naturii, iar pe de altă parte ar vrea să fie un bărbat la modă în capitala Franţei, cufundându-se în vicii care umplu nopţile albe. În pampas visează la Paris, iar la Paris duce dorul meleagurilor natale. Femeile pe care le cunoaşte fac să-i fie şi mai greu să ia o hotărâre.

Missimperfect12.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.