Cadourile lunii Noiembrie

 Că pentru mine tot vine Crăciunul mai devreme, în fiecare an, săptămâna asta am primit un cadou şi de la Editura Nemira, evident. Deşi lucrez mult în ultima perioadă, la diverse proiecte, speţe şi sinteze pentru facultate, am timp să citesc. Am cu ce să mă delectez, am ce savura rând cu rând. Iată ce avem pe lista de luna aceasta:

athony-trollope-doctorul-thorne_c1 1. Doctorul Throne – Anthony Trollope

 Un doctor de ţară dintr-un secol în care timpul trecea altfel şi destinele se scriau altfel. O tânără îndrăgostită şi un tânăr care trebuie să redobândească averea pierdută a familiei. O comedie despre o societate în care domnesc ipocrizia şi snobismul.

 Unul dintre cele mai bune romane ale lui Anthony Trollopene face cunoştinţă cu personaje din Barchester, cu pretenţioasa familie De Courcy, cu pragmatica Miss Dunstable şi cu deplorabilul Sir Roger Scatcherd. Doctorul Thorne ne seduce cu o poveste fermecătoare ca vinul vechi, în care lumea se vede ca o scenă pe care joaca personaje care mai de care mai colorate.

 Doctorul Thorne este o carte palpitantă, plină de spirit, profund înduioşătoare, bogată în emoţii la fel de reale astăzi ca pe vremea când a fost scrisă. O carte pe care o iubesc.“

Julian Fellowes, creatorul Downton Abbey

2. Zgomotul timpului – Julian Barnesjulian-barnes-zgomotul-timpului-c1

 Este anul 1935 şi tânărul compozitor Şostacovici se teme pentru viaţa sa, căci Stalin e brusc interesat de muzica lui. Artistul e sigur că va sfârşi în Siberia şi priveşte în urmă la propria viaţă. Totuşi, are noroc şi nu devine o victimă. Însă preţul e mare: capitularea în faţa regimului.

 Julian Barnes prezintă cu lumini şi umbre destinul unui mare muzician, dar şi drumul parcurs de Uniunea Sovietică, într-o strălucită explorare a sensului şi a locului artei în societate.

 „O ambiţioasă alegorie orwelliană despre dificultăţile întâmpinate de artişti în societăţile totalitare şi o parabolă kafkiană despre eforturile unui om fricos de a se lupta cu o realitate suprarealistă.“

The New York Times

 „Barnes s-a reinventat înca o dată.“

Daily Telegraph

matt-haig-umanii-c1_13. Umanii – Matt Haig

 Nicăieri nu-i ca acasă. Sau poate…?

 Într-o noapte ploioasă de vineri, profesorul Andrew Martin e găsit fără haine pe străzile din Cambridge. După acest „incident“, nu se mai simte în apele lui. Îşi pierde pofta de mâncare. Nu mai înţelege ce rost are îmbrăcămintea. Până şi soţia şi fiul îi par respingători. Se simte pierdut în rândul unei specii necunoscute şi urăşte pe toată lumea de pe planetă, mai puţin pe Newton. Dar Newton e un câine…

 Cine este, de fapt, Andrew Martin? Ce l-a făcut să-şi schimbe complet părerea despre rasa umană?

 „O carte care te face să râzi şi să plângi în acelaşi timp.“

Jeanette Winterson

 „Un roman minunat de haios, palpitant şi inventiv. Asemenea lui Kurt Vonnegut şi Audrey Niffenegger, Haig foloseşte convenţiile din SF ca să exploreze şi să satirizeze elegant şi convingător concepte precum liber-arbitru, căsătorie, logică, nemurire şi milă.“

The Times

 Editura Nemira aduce la viaţă noi romane pe care le puteţi cumpăra de pe site. Recomand editura, fiind editura mea de suflet şi totodată pentru punctualitate şi actualitate. Între noi fie vorba (ca o mică bârfă), Black Weekend-ul de la Nemira aduce până la 70% reduceri, eu deja umplându-mi lista de dorinţe de Crăciun.
Şi, ca să vă transmit şi vouă bucuria mea (pentru mine dacă a trecut 15 noiembrie vine Crăciunul), mai sunt 35 de zile până la Crăciun. Aveţi şi un bonus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.