Umanii – Matt Haig

15300520_1029770277132969_1993537172_n

Titlu: Umanii

Autor: Matt Haig

Editura: Nemira

Încep azi prin a vă ura tuturor un călduros: La mulţi ani! 🙂 Cu siguranţă şi voi aţi simţit tot ce am simţit şi eu. Mândră că sunt româncă, mândră de asta oricum, oricând, oriunde.
Revenind însă la oile noastre mioritice, azi vreau să vă prezint ceva special. De ce? Nimic nu poate fi mai simplu: povestea pe care Matt Haig ne-o pune în faţa ochilor e absolut formidabilă.
Pot spune că doar citind descrierea nu am fost prea impresionată, însă imediat ce am deschis cartea mă desprinsesem de lume. Aici se aplică chestia: Nu judeca o carte după coperta sa.
Plecând de la idea esenţială a omului: fiecare vede lumea cu alţi ochi; vă lansez, aşadar, următoarea întrebare: Cum vedeţi lumea din jur? 

 Nu întâmplător pornim de la borna zero. Profesorul de matematică Andrew Martin, a înţeles pe parcursul romanului că timpul e ceva relativ, o fantasmă ce te poate schimba rapid. Eroul nostru se trezeşte aruncat într-o lume ce nouă ni se pare normală, însă pentru el aceste bucăţi de pământ, înconjurate de ape, nu sunt familiare, ele fac parte dintr-o lume nouă, o lume în care el este nevoit să lupte pentru a supravieţui.
Cum din totdeauna câinele este cel mai bun prieten al omului, Andrew se ataşeză, asemenea unui copil, de micul suflet, Newton, ce îl va însoţii de-a lungul aventurii. 

 Atunci când vrei cu adevărat să te desprinzi de monotonia cotidiană a Bucureştiului, sau a altui oraş mare, romanul lui Matt Haig, e exact ce-ţi trebuie. Cartea vorbeşte, în fapt, de oameni, de ceea ce ne face oameni, emoţii şi trăiri. Am conectat povestea cu spiritul Crăciunului, chiar dacă nu au o legătură, iubirea şi nevoia de a avea pe cineva alături, cineva ce te ajută şi te susţine necondiţionat sunt lucruri pe care nu le simţi mereu.
M-am delectat îndelung cu fiecare pagină, dezchizându-mi ochii şi înţelegând, treptat, că Andrew Martin are dreptate în privinţa multor lucruri.

 Închei, totuşi, aici cu detaliile, povestea fiind foarte transparentă şi uşor de intuit, mai ales de citit. Vă recomand cu mare drag cartea, însă, spunându-vă un mic secret, merge savurată cu o cană mare de ciocolată cladă şi portocale.
Mulţumiri editurii mele de suflet, Editura Nemira, pentru cartea care m-a făcut să percep lucrurile şi într-un alt mod. Romanul îl puteţi comanda de aici, iar aruncându-vă ochii peste site, veţi descoperi noi romane foarte interesante şi intrigante.

Sinopsis

 

 Nicăieri nu-i ca acasă. Sau poate…?

 Într-o noapte ploioasă de vineri, profesorul Andrew Martin e găsit fără haine pe străzile din Cambridge. După acest „incident“, nu se mai simte în apele lui. Îşi pierde pofta de mâncare. Nu mai înţelege ce rost are îmbrăcămintea. Până şi soţia şi fiul îi par respingători. Se simte pierdut în rândul unei specii necunoscute şi urăşte pe toată lumea de pe planetă, mai puţin pe Newton. Dar Newton e un câine…

 Cine este, de fapt, Andrew Martin? Ce l-a făcut să-şi schimbe complet părerea despre rasa umană?

 „O carte care te face să râzi şi să plângi în acelaşi timp.“

Jeanette Winterson

 „Un roman minunat de haios, palpitant şi inventiv. Asemenea lui Kurt Vonnegut şi Audrey Niffenegger, Haig foloseşte convenţiile din SF ca să exploreze şi să satirizeze elegant şi convingător concepte precum liber-arbitru, căsătorie, logică, nemurire şi milă.“

The Times

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.