Doctorul Thorne – Anthony Trollope

15592296_1048068328636497_1548884140_nTitlu: Doctorul Thorne

Autor: Anthony Trollope

Editura: Nemira

 Ştiu că a trecut ceva timp de la ultima recenzie, însă la această carte ţin să menţionez că am dorit să o savurez de două ori. E genul de carte pe care nu o poţi lăsa din mână, drept dovadă a devenit uşor una din cărţile mele preferate.

 Nu am putut să nu mă îndrăgostesc de ea. Chiar dacă titlul primei părţi nu mi-a sugerat ceva ieşit din comun (Familia Gresham din Greshamsbury), povestea în ansamblu m-a fascinat.  Deschiderea cărţii, sau prologul, este făcută de acest prim capitol. Autorul a ţinut să prezinte această mică localitate, asupra căreia eroul nostru îşi pune amprenta. Iniţial povestea pare destuld e monotonă, însă toate răsturnările de situaţie de pe parcursul romanului dovedesc contrariul.

 Toate capitolele au câte un titlu sugestiv, însă recunosc faptul că unele m-au indus în eroare, crezând că este vorba de altceva. Recunosc faptul că unele fragmente erau destul de previzibile, însă altele au reuşit să mă ţină în suspans. Complexitatea personajelor, multitudinea de detalii, cât şi acţiunea în sine este uşor de parcurs. Cum am mai spus, am ţinut să lecturez cartea de două ori înainte de a posta această recenzie. Deşi nu am dat foarte multe detalii despre acţiune, şi nici nu am de gând să o fac, cartea este destul de uşor de devorat. Nu voi intra în acţiunea cărţii, deoarece aceasta poate fi destul de previzibilă după câteva spoilere, prefer să vă las să o descoperiţi.

Mulţumesc mult Editurii Nemira şi totodată îmi cer scuze pentru întârziere. Cartea o puteţi achiziţiona de aici, sau de la orice librărie parteneră. Pentru cei ce nu ştiau deja, Moşu’ anul acesta citeşte cărţile SF, adăugând bibliotecii sale volumele noi apărute la editură. Profitaţi din plin de reducerile de Crăciun, cumpăraţi-vă cărţi, căci sigur asta voi face şi eu.
P.S. I-am bătut apropouri până şi iubitului meu, influenţându-l în alegerea cadoului de Crăciun.

Sinopsis

 Un doctor de ţară dintr-un secol în care timpul trecea altfel şi destinele se scriau altfel. O tânără îndrăgostită şi un tânăr care trebuie să redobândească averea pierdută a familiei. O comedie despre o societate în care domnesc ipocrizia şi snobismul.

 Unul dintre cele mai bune romane ale lui Anthony Trollopene face cunoştinţă cu personaje din Barchester, cu pretenţioasa familie De Courcy, cu pragmatica Miss Dunstable şi cu deplorabilul Sir Roger Scatcherd. Doctorul Thorne ne seduce cu o poveste fermecătoare ca vinul vechi, în care lumea se vede ca o scenă pe care joaca personaje care mai de care mai colorate.

 Doctorul Thorne este o carte palpitantă, plină de spirit, profund înduioşătoare, bogată în emoţii la fel de reale astăzi ca pe vremea când a fost scrisă. O carte pe care o iubesc.“

Julian Fellowes, creatorul Downton Abbey

 Missimperfect12.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.