Femei Periculoase – Gardner Dozois, George R.R. Martin

Titlu:  Femei Periculoase16736307_1096444403798889_1517692861_n

Autor: Gardner Dozois și George R.R. Martin

Editura: Nemira

 Pentru că tot a venit primăvara și pentru că acest anotimp începe cu celebrarea femeii, arătându-i cât de mult este apreciată, așa m-am decis și eu să public această recenzie.

 Romanul, dacă îl pot numi astfel, cuprinde surprinde povești fantastice și în același timp și misterioase ale femeilor. De-a lungul istoriei, în ciuda faptului că nu aveau drepturi, femeile au știut să supraviețuiască, ba mai mult… să-și arate puterea. De la regine, la criminale în serie și eroine naționale, femeile au dat dovadă de curaj, sânge rece și patriotism. Astfel, istoria demonstrează și întărește forța și inteligența femeilor. Pentru femei au început și au luat sfârșit războaie aprige, pentru o singură femeie a fost schimbată religia unei țări întregi.

Am citit rapid fiecare lectură, dar am ținut să revin peste fiecare capitol. Intriga, suspansul, dar și momentele de incertitudine pe care fiecare poveste mi le-a implantat, m-au făcut să țin cont de fiecare detaliu.
Pe de o parte, povestea reginei în exil, Constance de Hauteville este una dintre cele mai surprinzătoare. Trecută prin ghearele războiului și scăpând ca prin urechile acului de moarte, Constance dă dovadă de curajul pe care o femeie îl poate avea.
Pe de altă parte, Brandon Sanderson, prezintă în povestea sa o femeie puternică, care este capabilă să riște orice pentru a-și salva familia. Codrii Iadului sunt biruiți de o singură femeie, o femeie ce știe că duhurile rele pândesc după fiecare arbore, dar o femeie ce nu poate renunța la ceea ce iubește: familia sa. 

Sinopsis

 Războinice care manevrează cu măiestrie sabia, femei pilot, femei din spaţiu, ucigaşe în serie, femei fatale irezistibile, vrăjitoare, fete rele, rebele şi supereroine. Toate, în palpitanta antologie Femei periculoase concepută de George R.R. Martin şi Gardner Dozois.

 Joe Abercrombie, Jim Butcher sau Brandon Sanderson se întâlnesc cu Carrie Vaughn şi Lev Grossman în paginile unei cărţi în care cititorul va găsi SF, fantasy, horror, suspans, care contrazice orice aşteptări şi confirmă că, într-adevăr, imaginaţia nu are limite.

 În viitorul postapocaliptic şi în trecutul îndepărtat, luptele se poartă mai ales pe căi nebănuite, personajele se dezvăluie mai ales aşa cum nu ni le închipuim şi poveştile se petrec mai ales ca în literatură: în deplină libertate.

Vreau să mulțumesc Editurii Nemira pentru această carte minunată, pe care o puteți cumpăra de pe aici sau din librăriile partenere.
Îmi pare rău că postez atât de rar, însă facultatea e principalul motiv ce-mi mănâncă timpul, azi fiind una din zilele mele ceva mai libere.
 Vreau să vă urez, totodată o primăvară frumoasă și plină de soare și iubire. Vă pup dulce și ne citim curând!

 

 Missimperfect12,

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.