Lunea începe sâmbăta – Arkadi & Boris Strugațki

Titlu:  Lunea începe sâmbăta

Autor: Arkadi și Boris Strugațki

Editura: Nemira

Bună dragilor! Ce mai faceți? Cum  mai sunteți? Ce mai citiți? Eu tocmai am terminat acest roman și vreau să vă împărtășesc câteva impresii.
Pentru început vreau să vă spun că e genul de roman ce te dă peste cap. Am citit unele fraze de mai multe ori, deoarece mi se părea atât de greu de înțeles. Povestea prezintă într-un fel sau altul regimul sovietic al anilor ’60. Satirizând cât se poate de mult instituții publice ale statului, dar și cercetătorii ușor săriți după fix.

 Centrul de Analiză a Noțiunilor Cabalistice Inexplicabile este locul de la care pornește întreaga nebunie. Avându-l în centrul atenției pe Sașa, Privalov Alexandr Ivanovici, este genul de savant nebun ce încearcă să descopere ceva. Invenții și cercetări care mai de care mai trăznite mi-au atras atenția. Drept exemplu putem lua parte la descoperirea mașinii timpului. O invenție ce te ppoate trimite în viitor sau trecut sau alături de prietenul nostru Privalov Alexandr Ivanovici, Sașa, putem asista la moartea unui papagal vorbitor, ce a doua zi este viu.
Cartea în sine nu te poate da pe spate, însă atunci când ai nevoie de o doză de amuzament și satiră… e perfectă. Legendele reusești, artefactele și creaturile mitice, magia în general e văzută mai mult ca o știință. Frații Strugațki sunt atât de ciudați și plini de umor și imaginație încât nu poți fi supărat cu una din cărțile lor în mână.

 Vă recomand cartea, pe care o puteți achiziționa de aici. Mulțumesc mult editurii pentru sprijinul și încrederea acordatîă.

Sinopsis

  Când incredibilul se întâmplă în fiecare zi, iar imposibilul se întâmplă numai duminica!

 Publicat în anii ’60, în plin avânt al cercetării științifice sovietice, amintind de lumea lui Gogol și de universul lui Kafka, romanul Lunea începe sâmbăta etalează o fantezie fără margini și un umor irezistibil.

 Poveștile cu un simț ludic inegalabil, aventurile lui Sasa din Leningrad și activitățile Centrului de Analiză a Noțiunilor Cabalistice Inexplicabile reprezintă pretextul ideal pentru persiflarea regimului comunist și a aberatiilor lui.

 Privind spre omul real de lângă noi prin intermediul unei ficțiuni în care umanul este cel mai adesea deformat, capodopera comică a lui Boris și Arkadi Strugatki, cea mai cunoscută carte a celor doi scriitori în țara natală, face elogiul omului de știință pasionat și încrezător, obsedat de fericirea ființei umane.

 Missimperfect12.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.